Eelmisel teisipäeval kutsus meie hispaania keele õpetaja Merche meid oma koju, et siis seal üheskoos kartuliomletti valmistada. See oli mul esimene kord hispaania kartuliomletti süüa, kuid ütlen ausalt, ega see midagi erilist maitse poolest ei olnud, kuid selle valmistamine on eriline küll! :)
Pikalt sellest jutustada ei ole, lihtsalt vaadake pilte ja ma lisan retsepti. Kes järgi tahab teha, leiab õpetuse internetistüles.
|
Igaüks kooris ühe kartuli |
|
Merche hakkis kartuleid |
|
Kasia hakkis sibulat |
|
Pannil pidi olema häääääääääääääästi palju õli, et kartulid seal sees ujuksid |
|
Samal ajal kui kartulid õlis valmisid, katsime meie laua ära |
|
Munade kloppimine |
|
Sai omati, soola ja õliga - samuti üks Hispaania toitudest.
Võtad saiaviilu ja tomati, lõikad tomati pooleks ja määrid seda saiale, siis lisad soola natuke ja õli |
|
Kui kartulid olid valmis, siis tuli nad õli seest vahustatud muna hulka lisada |
|
Lihtsalt nii palju õli jääb hiljem järgi, kuid natuke seda saab hiljem omleti praadimiseks kasutada |
|
See muna ja kartuli mass läheb kohe pannile |
|
Praeb... |
|
Valmistasime ka lihtsa salati omleti kõrvale, et oleks midagi rohelist ka |
|
Kui omeltt on ühelt poolt valmis siis selle ümber keeramiseks läheb vaja suurt taldrikut |
|
Ümber keeramine.... |
|
... ja tagasi pannile valmima |
|
Kui valmis saab, siis samamoodi tuleb suurt taldrikut kasutada |
|
Lauke kaetud hõrgutavate toitudega |
Retsept 4-le inimesele:
4 keskmise suurusega kartulit
1 sibul
5 muna
oliivõli
sool
Kui arvate pärast hakkimist, et kogus tundub liiga väike, siis suurendage koguseid! :)
Valmistamis õpetuse leiate kindla peale internetist, või ehk saate mu piltide järgi aru. Pildid järjekorras nii nagu valmistamine toimus.
Või siis lihtsalt küsige ja ma siis tõlgin selle hispaania keelse valmistamis õpetuse, mis me Merche käest saime, eesti keelde! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar