ERASMUS

6. mai 2015

TORTILLA DE PATATAS

Eelmisel teisipäeval kutsus meie hispaania keele õpetaja Merche meid oma koju, et siis seal üheskoos kartuliomletti valmistada. See oli mul esimene kord hispaania kartuliomletti süüa, kuid ütlen ausalt, ega see midagi erilist maitse poolest ei olnud, kuid selle valmistamine on eriline küll! :)
Pikalt sellest jutustada ei ole, lihtsalt vaadake pilte ja ma lisan retsepti. Kes järgi tahab teha, leiab õpetuse internetistüles. 


Igaüks kooris ühe kartuli
Merche hakkis kartuleid
Kasia hakkis sibulat
Pannil pidi olema häääääääääääääästi palju õli, et kartulid seal sees ujuksid

Samal ajal kui kartulid õlis valmisid, katsime meie laua ära


Munade kloppimine
Sai omati, soola ja õliga - samuti üks Hispaania toitudest.
Võtad saiaviilu ja tomati, lõikad tomati pooleks ja määrid seda saiale, siis lisad soola natuke ja õli
Kui kartulid olid valmis, siis tuli nad õli seest vahustatud muna hulka lisada
Lihtsalt nii palju õli jääb hiljem järgi, kuid natuke seda saab hiljem omleti praadimiseks kasutada
See muna ja kartuli mass läheb kohe pannile
Praeb...
Valmistasime ka lihtsa salati omleti kõrvale, et oleks midagi rohelist ka
Kui omeltt on ühelt poolt valmis siis selle ümber keeramiseks läheb vaja suurt taldrikut
Ümber keeramine....
... ja tagasi pannile valmima

Kui valmis saab, siis samamoodi tuleb suurt taldrikut kasutada

Lauke kaetud hõrgutavate toitudega

Retsept 4-le inimesele:
4 keskmise suurusega kartulit
1 sibul
5 muna
oliivõli
sool

Kui arvate pärast hakkimist, et kogus tundub liiga väike, siis suurendage koguseid! :)

Valmistamis õpetuse leiate kindla peale internetist, või ehk saate mu piltide järgi aru. Pildid järjekorras nii nagu valmistamine toimus.
Või siis lihtsalt küsige ja ma siis tõlgin selle hispaania keelse valmistamis õpetuse, mis me Merche käest saime, eesti keelde! :)

Kommentaare ei ole: