ERASMUS

30. märts 2015

LAS FALLAS DE VALENCIA

Las Fallas de Valencia toimub igal aastal 15.-19. märtsil Valencias. See on mälestusteenistus Saint Joseph'i auks. Sõna Fallas tähendab nii tähistamist kui ka suurt paraadi suurte kujudega, mida nimetatakse ninots'ideks. Tavaliselt on ühe kuju tegemisse kaasatud väga suur grupp inimesi, kes töötavad koos terve aasta, pidades erinevaid pidustusi ja õhtusööke, kus siis süüakse Valencia traditsioonilist sööki paella't. Nende kujud, mida nad ühe aasta jooksul valmistavad, põletatakse Fallase viimasel päeval lihtsalt ära. Seda nimetatakse La Crema'ks.

Las Fallas de Valencia is a celebration from 15.-19. of March. Huge statues are called ninots and usually one big group of people work all year long to make those statues. And on the last day of  the fallas the statues are burned and it is called La Crema.

Esimene kuju, mida nägime
The first statue what we saw


See tüüp tahtis mu ära tappa oma fake noaga! 

Jack Sparrow, kes oli väga tüütu
Ilus lõvi kuju, mis pandi põlema kõige viimasena kella 1 ringis öösel
Lion statue which was put on fire lastly aroud 1am





Tegelikult on kogu selle viie päeva jooksul veel erinevaid üritusi/tähistamisi toimumas. Kuid kuna me otsustasime, et tahame ainult kujude põletamist näha, siis läksimegi ainult viimaseks päevaks Valenciasse. Jõudsime sinna kella 16 ajal ja käisime linna peal ringi ja vaatsime erinevaid kujusid. Pärast seda suundusime Museo de las Ciencias Principe Felipe muuseumi. See on teadusmuuseum. Aga kuna me jõudsime sinna liiga hilja, siis selleks ajaks oli see juba suletud. Aga kuna muuseum on väljast samuti väga kena, siis veetsime seal natuke aega, tegime pilte ja siis läksime lähedal asuvasse suurte kaubanduskeskusesse sööma. Ja kuna ilm ei olnud ka just kõige parem (mega tugev tuul ja palju pilvi, kuid õnneks ei sadanud vihma), siis oligi hea kuskil soojas olla vahelduseks.

Actually, there is a lot events turing the five days of celebration, but we went there just to see the burnig. We arrived to Valencia around 4pm, looked around the city and then went to the Science Museum, but it was closed. Then we went to eat something in the huge mall and when we left there it was already dark outside and perfect for waiting the first statue to be burned. 

Apelsini puu. Tahtsime sealt apelsine võtta, kuid politsei oli seal samas ja siis enam ei julgenud,
sest tegelikult ei tohi neid niimoodi puu otsast võtta.
Ükskord ma teen selle pulli ära ja võtan apelsini puu otsast nagu Eestis võtan puuotsast õuna. Ma
lihtsalt pean ära proovima aplesini, mis on otse puu otsast võetud! :D 



Teadusmuuseum
Science Museum
Meie väike Erasmuse seltskond Valencias! :)
Thanks for the picture, Ania! Or was it Alessi? Haha... 

Pärast kaubanduskeskust, kus olime veetnud liiga palju aega, sest väljas oli juba pime, läksime tagasi kesklinna. Kõndisime seal ringi ja vaatasime erinevaid kujusid ja ootasime, millal esimene neist põlema pannakse. 

Valencia lipp. Päris sarnane Kataloonia lipule


Niiiii palju rahvast igal pool



Tüdrukute foto
Only girls photo 

Esimene kuju, mis põlema pandi
The first statue which was put on fire




Üks asi, mis mulle selle ürtituse juures üldse ei meeldinud olid igasugused paugutid ja väiksed ilutulestikud, mida lasti lihtsalt suvaliselt tänava peal. See oli nii lärmakas ja ehmatava alati ja samas ajas hirmu ka peale, kuna nende paugutitega mängisid LAPSED!!!!!!! Kus on nende vanemate mõistus!?!? Lapsed lihtsalt suvaliselt loopisid ja põletasid pauguteid nii, et see oleks võinud neil endal käe otsast lennutada kui ka tänavatel mööduvatel inimestel jala otsast lennutada! Ja kusjuures nende vanemad seisid kõrval ja naeratasid ja naersid ja vaatasid oma lapsi sellise pilguga, et oiii kui armsad nad on ja et oiii kui tore, meie väike lapsuke mängib eluohtliku asjaga. 

One thing about that event what I didn't like was that little children were playing with the small fireworks. It was so dangerous for them and also for the people who passed them, because children were throwing fireworks everywhere and they didn't even look where! Where the hell were their parents?!?! Oh yeah, next to them smailing and looking their children as one very cute and adorable things in the world playing with fireworks!!!! 

Kuna me plaanisime tagasi koju sõita reedel kell 13, siis me ei broneerinud endale tuba kuskil hostelis, sest mõtlesime, et kuna Las Fallas kestab niikuinii terve öö, siis me suudame üleval olla küll. Kuid nii see ei olnud. Üritus lõppes lõvi kuju põletamisega umbes kell 2 öösel ja siis polnud midagi enam teha. Ja kuna väljas oli juba külm ka siis läksime raudteejaama magama. Aga kuna nad sulgesid kell 3, siis pidime sealt ära minema ja otsustasime siis McDonalds'isse minna, kuid see oli kinni ja siis nägime metroojaama ja läksime sinna. Seal oli soojem ja saime magada põrandal! Haha, me polnud õnneks ainukesed, seal oli meie suguseid veel, kes magasid põrandal nagu kodutud. Mul oli küll selline kodutu tunne, kuskil metroos mustal ja külmal põrandal magamine.... :D Sealt aga ajas meid turvamees kell 6 hommikul ära ja siis suundusime raudteejaama kohvikusse, mis oli jälle avatud ja istusime seal päris mitu tundi, kuni lõpuks meid sealt ka välja aeti, kuna paar inimest meie seltskonnast magasid lauataga istudes. Kuid see ei olnud selline kuri ära ajamine. Nad hakkasid kohvikut sulgema ja palusid meil siis ilusti lahkuda. Päris huvitav öö oli meil! Kas te ei arva? Kuid loodan, et ma ei pea enam mitte kunagi kuskil metroos magama! :D
Siis läksime mäkki sööma ja ootama, millal teadusmuuseum avatakse, sest osad tahtsid sinna minna, kuid mina ja Erika läksime sinna suurde kaubanduskeskusesse shoppama.
Lõpuks oli aeg juba seal maal, et pidi bussijaama minema ja neli tundi bussis Barcelonasse loksuma.

We didn't book any hostel or some place where to sleep, because we were thinking that Las Fallas may last til morning, bt it didn't. It ended around 2am and then we went to trainstation to get some sleep, but they started to close around 3-4 and we had to leave. Then we went to metrostation and slept on the floor. Haha, luckily we weren't the only ones who didnt have a place where to stay. We had to leave there 6am and then went back to trainstation cafe. Some of us fell a sleep again while sitting at the table and around 8-9am we had leave there also. Didn't we had a great night? :D
Around 10am we went back to Science Museum, because some wanted to go inside as well, but me and Erika went to shopping. 


P.S! Vabandan piltide kvaliteedi pärast. Kaamera aku sai tühjaks ja telefonil ei ole hea kaamera. Tegin telefoniga ka video viimasest kuju põletamisest, kuid graafika on väga halb, kuid kes tahab siis võib neid vaatata SIITSIIT ja SIIT!
Kuid kuna rahvast oli viimase kuju juures nii palju, siis ei olnud võimalik lähemale minna ja videolt ei ole aru saada, et seal on see suur lõvi kuju.

Kommentaare ei ole: