ERASMUS

16. veebruar 2015

CARNAVAL DE TORELLÓ

12.-14. veebruaril toimus Torelló's suur karneval. See on Kataloonia üks suurimaid karnevale, kuhu tuleb kokku väga-väga-väga palju inimesi. Linn ise on väiksem kui Vic.
Põhipäev oli 14. veebruar, mil siis toimus suur paraad ja inimesed riietusid kostüümidesse. Kahel eelneval päeval toimus samuti erinevad peod. Näitkes reedel oli olnud nii, et naised riietuvad meesteks ja mehed riietuvad naisteks.

There was a big carnival in Torelló from 12.-14. February. It is the biggest in Catalonia, and there is a lot of people who takes part of that celebration. The main day was 14. February, when there was a big parade with people wearing different costumes. 

Meie Erasmuse õpilased võtsime osa põhipeost, mis toimus 14. veebruaril. Kõik olid enam-vähem ennast kostüümidesse riietanud. Point on selle karnevali juures see, et suured grupid riietuvad ühte moodi. Mina ja Erika riietusime kiviaja naisteks. Kuid Erasmuslaste seas oli veel palju indiaanlasi, kloune, printsesse/haldjaid, jubedate maskidega olevusi, luukeresid ja igasuguseid olevusi veel.

The main idea of this carnival is that a large group of people wear the same costumes. Erika and I dressed as stone age women. And basically every Erasmus was wearing some costume. 



Found some cool ... Mexicans? :D
Torelló'sse läksime rongiga, mis võttis aega ainult 15 minutit. Kohale jõudsime kell 18 läbi natuke ja siis põhimõtteliselt hakkas ka paraad pihta. Alguses väiksemad grupid ja lihtsalt kostüümides pealtvaatajad, kuid siis tulid järjest suuremad grupid oma suurte masinatega/atraktsioonidega koos muusikaga, mis andsid nende kostüümidele palju juurde.

We went to Torelló by train before 18h and arrived there 15 minutes later. And then it started. At the beginning only small groups and then bigger groups with their huge attractions with loud music. But all that gave a lot for their costumes, for their theme. It made them even more awesome than they already were! :)






Rahvas koguneb

Kohekohe hakkab ka paraad! 
Karnevali paraad toimus kuni varaste hommikutundideni, kus inimesed tantsisid, hüppasid, jõid/sõid - ühesõnaga pidutsesid!!!! Tavaliselt minnakse pärast paraadi edasi pidutsema kuskile klubisse, kuid meie läksime tagasi Vic'i, kuna väljas oli päris külm (ja ma ei kandnud midagi sooja, peale oma punase teki) ja pealegi ei ostnud me eelmüügist endale kuskile klubisse pileteid (ja ega see pilet eriti odav ei oleks olnud ka). Tagasi Vic'i saamine ei olnud just kerge. Tänavad olid paksult rahvast täis, kes kõik ootasid/otsisid taksot või proovisid hääletada, kuid ma ei näinud selle kahe tunni jooksul, mil me taksot "ootasime" mitte ühtegi taksot ringi sõitmas. Niisiis pidime hääletamise kasuks otsustama ja see õnnestuski! Mina ja Erika saime ühe auto peale, mis läks Vic'i. Juheii! Koju jõudsime siis umbes kella kolme paiku. 

Carnival parade took place until the early hours of the morning, where people danced, jumped, drank/ate - in a word, they feasted!!!! Usually, after parade people are going to some clubs or pubs, but we went back to Vic. It was so cold outside (I was wearing only my red blanket). We wanted to take a taxi, but there were no one (because there was a lot of people in on the streets who also looked for a taxi), and then we decided to hitchhike back to Vic, and it worked! It was 3 o'clock when me and Erika arrived our homes. 

Mulle niiiiiiii väga meeldis see karneval, et plaanin juba järgmine aasta tagasi tulla selleks ajaks. See on lihtsalt suurepärane kogemus. Suurepärane õhtu/öö koos kõige lahedamate Erasmustega ja katalaanidega! :)

I reallyreally liked this carnival. I am already planning to come back for next year! :D
It was a great experience.
It was a great and fun night with great people! :)

Tegin karnevalist ka palju pilte ja videosid. Vabandan juba ette ära, sest piltide kvaliteet ei ole just kõige parem (kasutasin oma telefoni), kuid siiski midagi! :)
Sorry for the bad pictures :S


Esimesena tulid kauboid

Kanakari
Chicken flock
Leidsime oma sugulased Erikaga üles :D
We found our relatives :D
Mingisugused tulnukad? Tegelased kuskilt kosmosest? Või hoopis putukad?
People from space? Aliens? Or bugs? 

Väga palju inimesi!!!!!
A lot of people!!!
Eeeem.... tegelased "Alice Imedemaalt"?
Eeeem... someone from "Alice in Wonderland"?





ERASMUS!!
Veel ühed tegelased kosmosest? 
Hullumajast põgenenud isa oma lapsega :D
Wacky from the madhouse with his kid :D
Viikingid
Vikings


With my lovely Pocahontas! :)



Joogijanu tuli ja baaris olid sellised ägedad tegelased! :D
Cool bartenders :D
Tema oli veel eriti äge! :D
Especially him :D
Sellele seltskonnale ma ei oska nime panna :D  aga nad olid ägedad!  


See onu jagas jooke, kuid ainult sama kostüümi, nagu temal, kandvatele inimestele
Cavewomens :D
Seelised suuured atraktsioonid olid igal suurel grupil. Ma ei ole kindel, millisele grupile see kuulub, kuid see on päris äge! 
Tegelased vee alt? Merineitsid ja need teised tegelased, kelle nimi mul ei meenu :D
People from under the sea? Characters from "Little Mermaid"?




Põrguinglid?
Angels from hell? 
Two cavewomen, beautiful Pocahontas and one creepy soldier :D
Niiiiii palju rahvast.....
A loooot of people.....
Pretty cool, ah? :D
Siis kui kell oli juba üks vist ja nii külm oli ja nii väsinud olime... :/
When its was so late already and it was so cold and we were so tired... :/
Aaaga, kebabi süües ei olnud viga midagi! :D
With my crazy cavewoman! :)

Kui on küsimusi või lihtsalt tahate midagi öelda, siis võite seda julgesti kommentaariumis teha! Võib-olla ma ei kirjutanud kõigest olulisest, mis teid võiks huvitada! :)

If you want to ask something or just say something then feel free to do it on comments! :)


Special thanks for Emine and Erika for the pictures! :)
xoxoxo

Kommentaare ei ole: