ERASMUS

14. detsember 2014

WHAT IS THE TYPICAL FOOD IN ESTONIA?

No seda küsimust küsitakse päris tihti ja ausalt, ma ei oska sellele kunagi vastata. Nad tahavad teada, mis on see söök, mida eestlased tavaliselt söövad. Mis see siis on? Ma ei saa ju "kama" või "kaerakile" või "karask" (vms eesti rahvustoit) neile vastata, sest me ei söö neid nii tihti või ei söö üldse. See lihtsalt on meie rahvustoit. 
Ja nii ongi mu tavaline vastus: "Ah tead, kartul, kaste, liha, noh selline maainimest toit, sest eestlased on maainimesed." :D
Ja laupäeval, kui meil oli väike õhtusöök inglase, sakslase, hollandlase, prantslase, itaallase, hispaanlase ja kahe poolakaga, siis ei puudunud ka see küsimus meie õhtusöögist. Ja ma päriselt ütlesin, et ma vihkan seda küsimust juba, sest ma ei oska midagi konkreetset vastata! :D Aga siis seletasin, et eesti köök on natukene nagu segu saksa ja vene köögist.

Kui keegi oskab paremini seletada, mida eestlased söövad või mis on see tüüpiline roog Eestis, mida eestlased söövad, siis PALUN, andke sellest kommentaarides teada! :)


This is a question what many people are asking from me, and I don't know how to answer that. They want to know what is "the" food what Estonians usually eat. So, what is it? I can't just tell that it is "kama" or "kaerakile" or "karask", because we, Estonians, don't eat these kind of food every day or we don't eat it at all. It is just ethnic food. 
Usually my answer to this question is: "Ah, you know, we eat potatoes, meat, sauce. You know, rural people's food." 
On Saturday, we had a little dinner with some Erasmus students, and of course someone had to ask what is the typical food in Estonia. And I really told her that I hate that question, because I don't know how to answer that. But then I expalined that Estonian cuisine is similar to German and Russia cuisine. 

If someone from Estonia can explain better what is typical food in Estonia, then feel free to write it to the comments! :)

2 kommentaari:

Kaisa ütles ...

Hapukapsas ja verivorst :D see küll rohkem jõulusöök, aga ikkagi võib mainida :) ja kartul on õige, kartul meil ees ja taga :D

Katriin ütles ...

Jaa, need ka muidugi, kuigi jah, neid me ei söö ikkagi igapäevaliselt vms.
Aga aitäh Kaisa! :)